Bekijk alle showcases Terug naar Techniek ICT
Campus Techniek & ICT

Student Mitchell aan het woord over zijn project: Het elektrisch maken van de sloep

Al langere tijd staat er een sloep in het Techniek Innovatie Huis. Deze sloep staat er niet alleen voor de sier. Het is namelijk een heel interessant afstudeerproject van Mitchell, student Technicus Engineering aan de School voor Technologie en Engineering.

Mitchell zit in zijn laatste jaar van zijn opleiding Technicus Engineering. Hij was op zoek naar een leuk afstudeerproject en werd gewezen op het project in het Techniek Innovatie Huis. Het is een uitdagend en leerzaam project. Benieuwd naar wat er bij zo’n project komt kijken? Mitchell vertelt hier graag meer over.

Begeleiding van studenten
Als eis voor het afstuderen moet Mitchell projecten kunnen begeleiden. Daarom is een groot onderdeel van zijn stage het begeleiden van verschillende studenten van ROC Mondriaan. Zo werkt hij samen met twee andere stagiaires van ROC Mondriaan en begeleidt hij een aantal klassen. Hij begeleidt vooral in alle handelingen die worden ondernomen door de stagiaires en studenten, zoals de techniek om de sloep op te meten, het maken van werktekeningen of het instructie/uitleg geven over het ontwerp proces.

Interieur van de sloep
Een interieur in de sloep kan niet ontbreken. Daarom begeleidt Mitchell een groep studenten van de opleiding Mechatronica. Studenten krijgen tijdens de opleiding de mogelijkheid om een keuzedeel te volgen, waaronder het keuzedeel Industrieel Ontwerpen (IPO) en het keuzedeel Duurzaamheid. De studenten van deze keuzedelen maken een tekening voor het interieur. Er moet namelijk een nieuwe vloer inkomen, een bank, een tafel, een trap en natuurlijk een leuning, om gemakkelijk in te kunnen stappen.

Aandrijving van de sloep
Naast de studenten die het interieur uitwerken is er ook een groep bezig met de aandrijving. Zij zorgen ervoor dat alle elektrische componenten die in de sloep komen, werken naar behoren. Om alle elektrische componenten op de juiste plek te krijgen maken de studenten eerst een tekening voor de behuizing. Deze behuizing heeft ook weer effect op het interieur van de sloep waardoor de twee verschillende groepen veel met elkaar moeten overleggen.

Een echte opdrachtgever om voor te werken
De opdracht is in uitvoering voor een opdrachtgever. Mitchell krijgt hierdoor ook de uitdaging om de sloep naar wens te maken voor de klant. Zo heeft hij een gesprek gevoerd met de klant om een overzicht te maken van de wensen en behoeften. Hier heeft hij een concept voor gemaakt.

De opdrachtgever was enthousiast en gaf aan dat er over veel dingen goed was nagedacht. Hij vond het belangrijk dat het een onderhoudsvriendelijke sloep wordt waarbij alle onderdelen demontabel zijn. Zodat wanneer er iets mis is met één van de onderdelen, dit eenvoudig kan worden vervangen. Hierdoor kwam er voor Mitchell en zijn medestudenten een extra uitdaging bij. Ook hier moest namelijk een plan voor worden gemaakt.

Een uitdagend, nieuw en leerzaam project
Mitchell vindt het een uitdagend en leerzaam project omdat hij echt moet pionieren. Voor hem is het begeleiden tijdens een project nieuw. Hij heeft nog nooit eerder een project van begin tot eind mogen oppakken en daarmee is deze opdracht ontzettend leerzaam. Het inwinnen van adviezen en informatie doet hij zelf. Zo nam hij bij lastige uitdagingen contact op met docenten. Ook haalde hij advies uit het bedrijfsleven binnen.  Zo nam hij contact op met Wauben om advies in te winnen over de materiaalkeuze van staal en het gebruik van profiel soorten. Hij is constant aan het plannen, deadlines aan het maken en in bespreking met verschillende groepen. Hij leert steeds meer wanneer hij er in het proces bovenop moet zitten en wanneer hij juist afstand moet nemen. Ook leert hij op welke manier hij het beste informatie over kan brengen.

Wat staat er nu op de planning
Er is al een hoop gedaan, maar er staan nog een aantal belangrijke werkzaamheden op de planning. Zo staat er in de planning om de tekeningen af te maken, een bank, tafel, trap en leuning te maken, het zagen en lassen, het installeren van een elektromotor en het verbinden van accu’s.

Alles wordt gemaakt door studenten van de verschillende opleidingen op de Techniek en ICT Campus waardoor het een project is voor heel de campus.

Kortom, een leuk en uitdagend project waar verschillende studenten baat bij hebben.

Als bedrijf samenwerken met ROC Mondriaan’s
Techniek Innovatie Huis

Neem nu contact op

Projecten

Agenda