Bekijk alle showcases Terug naar Techniek ICT
Campus Techniek & ICT

Regiofinale Vakkanjers op 18 maart bij het Techniek Innovatie Huis in Den Haag

< PERSBERICHT > 

 Regiofinale op 18 maart bij Techniek Innovatiehuis in Den Haag

Vmbo’ers uit de regio presenteren monumenten van nu op weg naar de landelijke finale van Vakkanjers

DEN HAAG – 13 maart 2019. Leerlingen van tweeëntwintig vmbo-scholen strijden op maandag 18 maart bij het Techniek Innovatiehuis in Den Haag om een plek in de finale van Vakkanjers. In de regiofinale presenteren de teams hun ideeën voor een monument, in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De beste teams gaan door naar Vakkanjers LIVE, de landelijke finale in Utrecht.

Vakkanjers is een programma waarin vmbo’ers en mbo’ers hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever. Dit jaar is dat het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De challenge ‘vrijheid in beweging’ daagt de teams uit hun kijk op vrijheid te verbeelden in een monument van nu. Een moNUment dat vrijheid een compleet nieuwe dimensie geeft. Bijvoorbeeld met licht, interactie en energie.
“We zijn erg benieuwd naar de creativiteit, frisse blik en technische skills van de teams. We rekenen op bijzondere moNUmenten die vrijheid vanuit een heel andere invalshoek benaderen” aldus Jan van Kooten, directeur van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Vakkanjers LIVE
De teams met de beste ideeën plaatsen zich voor de landelijke finale: Vakkanjers LIVE op donderdag 13 juni in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Hier pitchen ze hun prototypes voor publiek en jury. Benieuwd naar de uitvindingen en monumenten van de Vakkanjers? Kijk op www.vakkanjers.nl of www.youtube.com/vakkanjers.

Deze vmbo-scholen presenteren hun ideeën tijdens de regiofinale bij het Techniek Innovatiehuis in Den Haag:

Voor meer info zie dit artikel over de regiofinales: https://vakkanjers.nl/stories/challenge/item/regiofinales-van-start-de-eerste-finalisten-zijn-bekend

Over Vakkanjers

Vakkanjers is een initiatief van de technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden van het vmbo en mbo hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer info op www.vakkanjers.nl.

Bron: Vakkanjers

Als bedrijf samenwerken met ROC Mondriaan’s
Techniek Innovatie Huis

Neem nu contact op

Projecten

Agenda