Bekijk alle showcases Terug naar Techniek ICT
Campus Techniek & ICT

Eigen Hendrik

In de bouwhal van de School voor Bouw en Infra op de campus van ROC Mondriaan, bouwen studenten van verschillende opleidingen op ware grootte een woning na uit het project genaamd Haagse Hendrik.  Het is een gezamenlijk onderwijsproject van ROC Mondriaan – Haag Wonen en Heembouw.

Eigen Hendrik

De realisatie van deze modelwoning die de studenten de naam Eigen Hendrik hebben gegeven, biedt hen de mogelijkheid om onder begeleiding van een ervaren leermeester, hun vaardigheden in de praktijk toe te passen. Voor Haag Wonen en Heembouw biedt het de mogelijkheid om de woning te testen voor de daadwerkelijke start van de bouw van de woning. Oók is het de plek om innovaties te testen.

Verschillende opleidingen werken samen

De Eigen Hendrik is een uniek project. Het is een voorbeeld waar het bedrijfsleven en onderwijs op een slimme manier worden samengebracht. Oók is het een goede ontwikkeling dat diverse opleidingen de kans krijgen om met elkaar samen te werken. In de praktijk is dat namelijk heel realistisch en daarmee dus al een goede leerschool voor de studenten.

De oplevering van de Eigen Hendrik staat gepland voor begin juli 2019, waarna het een vervolg krijgt binnen het onderwijs.

Als bedrijf samenwerken met ROC Mondriaan’s
Techniek Innovatie Huis

Neem nu contact op

Projecten

Agenda