Bekijk alle showcases Terug naar Techniek ICT
Campus Techniek & ICT

Inspirerende Prinsjesdag voor de Techniek en ICT Campus van ROC Mondriaan

Afgelopen dinsdag was het Prinsjesdag. Op deze derde dinsdag in september begint het nieuwe werkjaar van de regering en worden de Miljoenennota en de Rijksbegroting gepresenteerd.

Bij het Techniek Innovatie Huis was het deze derde dinsdag van september tijd voor een inspirerende studiemiddag.  Voor collega’s van de Techniek en ICT Campus van ROC Mondriaan stond de studiemiddag in het teken van het pedagogisch didactisch handelen. Dit jaar werden de krachten gebundeld en werd deze studiemiddag gezamenlijk georganiseerd door de vijf scholen die gevestigd zijn aan de campus. Collega’s van de vijf verschillende scholen gaven een workshop over hun bevindingen op het gebied van pedagogisch en didactisch handelen. Het is goed dat verschillende opleidingen informatie met elkaar delen, daardoor wordt ROC Mondriaan slimmer van eigen collega’s en ervaringen.

Ook werden er workshops gegeven door gastdocenten die het hadden over beeldcoaching, over hoe je lessen in orde zijn, hoe studenten denken, waarom zij zo denken en over hoe het brein werkt. Generatie Z mocht in dit verhaal niet ontbreken. Zijn studenten van nu hetzelfde als studenten van 20 jaar geleden? Het antwoord daarop: ‘Ja’ en ‘Nee’.  Ja, ze zijn jong en hun hersenen werken hetzelfde. Nee, want zij groeien weer op in ander klimaat met andere technologieën.  Deze gehele studiemiddag zorgt voor een nieuwe dosis energie voor het aankomende schooljaar.

Op naar nog mooie samenwerkingen tussen de verschillende opleidingen!

Techniek Innovatie Huis

Als bedrijf samenwerken met ROC Mondriaan’s
Techniek Innovatie Huis

Neem nu contact op

Projecten

Agenda