Bekijk alle showcases Terug naar Techniek ICT
Campus Techniek & ICT

Het Techniek Innovatie Huis in het thema van de bouw

Het project Eigen Hendrik gaat steeds meer vorm krijgen. De modelwoning is in ruwbouw klaar en staat in de bouwhal van de School voor Bouw en Infra. De inrichting is nu een belangrijk onderdeel. De Haagse Hendriks zijn kleine woningen maar die met een slimme inrichting zeer geschikt zijn voor twee-driepersoonshuishoudens.

Studenten van de School voor Bouw en Infra van verschillende niveaus en opleidingen kregen de opdracht om samen aan de slag te gaan, om een realistische offerte te maken. Het leuke van deze opdracht is dat de verschillende niveaus, opleidingen en inzichten op de beste manier ingezet moesten worden om een succesvolle offerte te schrijven.

Een uitgebreide opdracht

Het is zeker geen kleine opdracht. Studenten zijn drie dagen lang continue bezig geweest met de invulling van de opdracht. Het voorstel moet namelijk de afwerking van plafonds, muren en vloeren bevatten, een mooie keuken, badkamer en wc, een voorstel voor de deuren met het hang en sluitwerk, een voorstel voor hoe de keuken het beste kan worden ingedeeld en daarbij ook een voorstel voor de rest van de inrichting.

Heembouw en Haag Wonen verrast en enthousiast

Heembouw en Haag Wonen kwamen ook een kijkje nemen. Zij waren zeer benieuwd naar de resultaten van de studenten. Op vrijdagmiddag kregen de studenten de mogelijkheid om hun offertes te laten zien met ondersteunend materiaal zoals 3D-tekeningen, handschetsen, folders, monsters, maquettes en technische omschrijvingen. De studenten werden ook beoordeeld door Heembouw, Haag Wonen en projectleiders van ROC Mondriaan. “Ik vond het echt fantastisch, ze hebben veel werk verzet in drie dagen. Ze waren zelf ook heel enthousiast om over hun project te vertellen.” Aldus Haag Wonen. Ook Heembouw was enthousiast: “De ongeremde ideeën van studenten vond ik heel inspirerend.”

Als bedrijf samenwerken met ROC Mondriaan’s
Techniek Innovatie Huis

Neem nu contact op

Projecten

Agenda