Bekijk alle showcases Terug naar Techniek ICT
Campus Techniek & ICT

Dronewedstrijd in het Techniek Innovatie Huis

Leerlingen Stanislas in de ban van de drone

Leerlingen van de vestiging van het Stanislas College in Pijnacker zijn in de ban van drones. De school doet mee aan een landelijke dronerace-competitie waarin 25 scholen uit acht provincies om de landelijke titel strijden. Donderdag maken de leerlingen in een onderlinge competitie uit wie namens het Stanislas College aan de wedstrijd gaan deelnemen.

In de afgelopen maanden hebben de vierdejaars vmbo-leerlingen zich voorbereid. Zij volgen het nieuwe keuzevak Wereld van de Drones. In het Techniek Innovatiehuis van ROC Mondriaan hebben ze gewerkt aan het ontwerpen van obstakels en het aanpassen van drones.

Het keuzevak is ontwikkeld als onderdeel van de doorlopende leerlijn vmbo-mbo, waarbij vmbo-leerlingen worden voorbereid op een vervolgopleiding in het middelbaar beroepsonderwijs. In de opdrachten staan creatief denken en samenwerken centraal.

Finale

De leerlingen melden zich donderdag voor een presentatie, waarin ze tonen wat ze hebben gedaan en geleerd. Vanaf twee uur vliegen de drones door het gebouw van het Techniek Innovatie Huis.

De beste dronevliegers van het Stanislas College kunnen zich hierna voorbereiden op de regiofinale, die in maart wordt gehouden in Rotterdam. De landelijke finale wordt een maand later gehouden in Tilburg.

https://www.ad.nl/delft/leerlingen-stanislas-in-de-ban-van-de-drone~ad5c4a18/

Als bedrijf samenwerken met ROC Mondriaan’s
Techniek Innovatie Huis

Neem nu contact op

Projecten

Agenda