Bekijk alle showcases Terug naar Techniek ICT
Campus Techniek & ICT
16 11
2018

Hoogste punt “Eigen Hendrik”

De samenwerking tussen ROC Mondriaan, Haag Wonen en Heembouw is onlangs begonnen en de demowoning krijgt inmiddels behoorlijk gestalte.

Op vrijdag 16 november wordt het hoogste punt bereikt van de ’Eigen Hendrik’ bij ROC Mondriaan in Den Haag. Studenten van de School voor Bouw en Infra bouwen op ware grootte een woning na uit het nieuwbouwproject Haagse Hendrik van Haag Wonen in Laakkwartier. Later in het jaar haken ook studenten van de School voor Metaal, Elektro- & Installatietechniek aan.

Het bereiken van het hoogste punt wordt gevierd met de studenten en toekomstige bewoners van de woningen, onder het genot van een alcoholvrij ‘’pannenbiertje’’. De bewoners krijgen een goed beeld van hun toekomstige woning, kunnen hun mening geven en kennismaken met de innovatieve snufjes. De bouwers in opleiding vertellen over het bouw- en installatieproces.

Hendrik

De namen ‘Haagse Hendrik’ en ‘Eigen Hendrik’ zijn een eerbetoon aan Hendrik Berlage. Deze beroemde architect heeft een deel van het Haagse Laakkwartier ontworpen. Het nieuwbouwproject van Haag Wonen in deze wijk is ontworpen in diezelfde Berlage stijl.

Slimme Hendrik

Het is een gezamenlijk onderwijsproject van de twee eerdergenoemde scholen en het Techniek Innovatie Huis van ROC Mondriaan, woningcorporatie Haag Wonen en bouwbedrijf Heembouw. Heembouw bouwt de woningen en is samen met Heren5 Architecten de geestelijk vader van het nieuwe woonconcept voor binnenstedelijke herontwikkeling: De Slimme Hendrik.

Hoogste Punt ‘’Eigen Hendrik”

Vrijdag 16 november 13.00 – 15.00 uur

Bouwhal ROC Mondriaan, Tinwerf 12  Den Haag

Als bedrijf samenwerken met ROC Mondriaan’s
Techniek Innovatie Huis

Neem nu contact op

Projecten

Agenda

25 03
2019

Ledenbijeenkomst voor Wonen in Den Haag

Met als thema: 'Het realiseren van de Eigen Hendrik' studenten bouwen de woning op ware grootte na.

Bekijk item
26 03
2019

Leerlingen van het Segbroek College bezoeken het Techniek Innovatie Huis

Als onderdeel van project HA!-Tech bezoeken leerlingen van het Segbroek College het Techniek Innovatie Huis. Deze dag krijgen de leerlingen een uitdagend techniekprogramma om al op tijd in aanraking te komen met he

Bekijk item
27 03
2019

Workshop door Techniek Innovatie Huis op de CVI conferentie

De CVI conferentie is dé plek om kennis te delen, elkaar te ontmoeten en te inspireren. Het delen van innovatieve ideeën, unieke vernieuwende concepten en creatieve oplossingen voor de meest uiteenlopende uitd

Bekijk item
03 04
2019

Study Event Mobiliteit in Beweging 2019

Op 3 april is het Study Event Mobiliteit waar samenwerkende partijen uit de mobiliteitsbranche presenteren aan verschillende docenten van het vmbo en het mbo. Het draait deze dag om netwerken, deskundigheidsbevorde

Bekijk item
10 04
2019

Energietransitie bijeenkomst ZKD – TOP 150! in het Techniek Innovatie Huis

Op 10 april is er een ledenbijeenkomst van bedrijventerrein ZKD. Op deze dag staat een interessant programma op de planning. Zelfs ruimtevaarder André Kuipers komt een interessante lezing geven over duurzaamheid.

Bekijk item
16 04
2019

Symposium | 16 april 2019 | ‘Aan de slag met KPE’

Op 16 april 2019 organiseert het Kennis- en Praktijkcentrum Energietransitie het symposium ‘Aan de slag met KPE’. Dit vindt plaats in het Techniek Innovatie Huis. Deze bijeenkomst staat volledig in het teken va

Bekijk item