Bekijk alle showcases Terug naar Techniek ICT
Campus Techniek & ICT
16 11
2018

Hoogste punt “Eigen Hendrik”

De samenwerking tussen ROC Mondriaan, Haag Wonen en Heembouw is onlangs begonnen en de demowoning krijgt inmiddels behoorlijk gestalte.

Op vrijdag 16 november wordt het hoogste punt bereikt van de ’Eigen Hendrik’ bij ROC Mondriaan in Den Haag. Studenten van de School voor Bouw en Infra bouwen op ware grootte een woning na uit het nieuwbouwproject Haagse Hendrik van Haag Wonen in Laakkwartier. Later in het jaar haken ook studenten van de School voor Metaal, Elektro- & Installatietechniek aan.

Het bereiken van het hoogste punt wordt gevierd met de studenten en toekomstige bewoners van de woningen, onder het genot van een alcoholvrij ‘’pannenbiertje’’. De bewoners krijgen een goed beeld van hun toekomstige woning, kunnen hun mening geven en kennismaken met de innovatieve snufjes. De bouwers in opleiding vertellen over het bouw- en installatieproces.

Hendrik

De namen ‘Haagse Hendrik’ en ‘Eigen Hendrik’ zijn een eerbetoon aan Hendrik Berlage. Deze beroemde architect heeft een deel van het Haagse Laakkwartier ontworpen. Het nieuwbouwproject van Haag Wonen in deze wijk is ontworpen in diezelfde Berlage stijl.

Slimme Hendrik

Het is een gezamenlijk onderwijsproject van de twee eerdergenoemde scholen en het Techniek Innovatie Huis van ROC Mondriaan, woningcorporatie Haag Wonen en bouwbedrijf Heembouw. Heembouw bouwt de woningen en is samen met Heren5 Architecten de geestelijk vader van het nieuwe woonconcept voor binnenstedelijke herontwikkeling: De Slimme Hendrik.

Hoogste Punt ‘’Eigen Hendrik”

Vrijdag 16 november 13.00 – 15.00 uur

Bouwhal ROC Mondriaan, Tinwerf 12  Den Haag

Als bedrijf samenwerken met ROC Mondriaan’s
Techniek Innovatie Huis

Neem nu contact op

Projecten

Agenda

28 01
2019

Workshop digitaal in de klas

Het Practoraat Mediawijsheid verzorgt op maandag 28 januari een workshop Mediawijsheid. Vaak lijken studenten 'knoppenvaardig, maar is de mediawijsheid ook up to date? In deze workshop wordt e

Bekijk item