Bekijk alle showcases Terug naar Techniek ICT
Campus Techniek & ICT

Studenten van het project Cyberwerf presenteren hun bevindingen aan The Hague Security Delta

De afgelopen maanden hebben studenten van ROC Mondriaan de cyberbeveiligingsuitdagingen voor bedrijven op het ZKD-bedrijvenpark geïdentificeerd. Hiermee willen zij een bijdrage leveren aan de cyberbeveiliging van het MKB in Den Haag. Op woensdag 8 mei presenteerden de studenten hun eerste resultaten aan cyberbeveiligingsdeskundigen van dienstverleners uit het HSD-netwerk (Treadstone, Cisco, ENAI, UNO, BeOne Development).

Deze bedrijven begeleiden de studenten tijdens het Cyberwerf-project. Ze helpen de studenten door middel van het geven van feedback, hun eigen expertise als voorbeeld te nemen en door betrokken te blijven bij het project. Dit project helpt de ontwikkeling van toekomstige Cyber ​​Security-consultants op mbo-niveau.

Wat is Cyberwerf?
Cyberwerf, het hybride onderwijsproject van het Security Field Lab op het ZKD Business Park, biedt MKB-bedrijven de mogelijkheid te achterhalen of hun bedrijf is beschermd tegen cybercriminaliteit door eenvoudig toegankelijke beveiligingsscans aan te bieden. Veel MKB-bedrijven beschikken niet over voldoende kennis om de risico’s van cybercriminaliteit goed in te schatten. Daarom is het belangrijk dat een ‘scan’ wordt gebruikt om mogelijke kwetsbaarheden in de digitale infrastructuur te detecteren. De studenten die zijn geselecteerd, worden begeleid bij het ontwikkelen van de scan waarmee ze risico’s snel en gemakkelijk kunnen detecteren bij een bezoek aan een bedrijf. Op basis van het advies kan het MKB de juiste maatregelen nemen en indien nodig, een beroep doen op professionele dienstverleners.

Lees hier meer over project Cyberwerf

Als bedrijf samenwerken met ROC Mondriaan’s
P@CT

Neem nu contact op

Projecten