Bekijk alle showcases Terug naar Techniek ICT
Campus Techniek & ICT

Studenten Toerisme aan de slag met cyber awareness

Heb je voor ieder account hetzelfde wachtwoord? Hoe vaak pas jij je wachtwoord aan? Hoe slaan  hackers hun slag? Hoe kwetsbaar ben je online? Hoe bewust ben je je hiervan? Allemaal vragen waar studenten van Toerisme antwoord op kregen in serious gaming  workshops bij het Techniek Innovatie Huis.

Vrijdag 15 februari kwam een groep studenten van de opleiding Toerisme langs in het Techniek Innovatie Huis om in aanraking te komen met alles rondom awareness en cybersecurity. Oud studenten van ROC Mondriaan, die nu studenten zijn bij de Haagsche Hogeschool, gaven een interessante workshop over hacking en accounts. Er werd zelfs getest via een website of hun account mogelijk was gehackt. Studenten waren onder de indruk en soms zelfs gechoqueerd over wat er allemaal mogelijk is. Met een aantal tips zijn de studenten nu op weg geholpen met het beveiligen van hun persoonlijke gegevens.

Ook kregen de studenten een interactieve workshop van een van partners waarmee wordt samengewerkt, BeOne Development. Hier ging het over kwetsbaarheden in het beschermen van je identiteit, het gebruik van wachtwoorden, misbruik van social media, etc. Een interessante spreker nam de studenten hier volledig in mee.

VR is ook niet meer weg te denken binnen serious gaming en daarom kregen de studenten een VR-workshop waarbij zij in een kantooromgeving cybercriminaliteit en fysieke awareness moesten oplossen.

Als laatste bood Alpha awareness een online game aan, waar studenten in een kantooromgeving spelenderwijs in aanraking kwamen met awareness onderwerpen als phising e-mails, privacy en fysieke awareness.

Dit alles is onderdeel van het project Awareness van P@CT. Dit project staat in het teken van studenten van verschillende opleidingen van ROC Mondriaan bewust maken van cybercriminaliteit.

 

Als bedrijf samenwerken met ROC Mondriaan’s
P@CT

Neem nu contact op

Projecten