Campus Techniek & ICT

Awareness | Serious Gaming

Samen met 2 bedrijven (BeOne Development en Alpha Awareness) bieden we awareness aan in een serious gaming werkvorm. In een carrousselvorm spelen studenten een VR-game of spelen ze met zijn allen een groepsgame over een datalek.  Ook is er een oude legertruck die is omgebouwd tot een awareness escape room. Daarnaast is er een arcade spel (incl. console) en er wordt stilgestaan bij hoe je je in je werk en privé aware bent van cyberdreigingen.

Doel
De mens blijft een essentiële schakel als het gaat om cybersecurity. Deze mens (student) willen we bewust laten worden van zijn/haar handelen hierin. De studenten toerusten met baggage, zodat ze cyberproof beter kunt functioneren in zowel werk als privé.

Werkvorm
Als middel om dat doel te bereiken hebben we gekozen voor gamification. Het gaat hier niet zozeer om kennisoverdracht, maar meer om de ervaring.  Het belang van cyberveiligheid staat hierin centraal. Het gaat om confronteren, risico’s laten zien en bewustwording van hoe een student het beste kan handelen als het gaat om cybercriminaliteit.

Bij P@CT is het belangrijk dat de projecten aansluiten bij de actualiteit. De mogelijkheden van VR worden steeds uitgebreider en zonde om niet in te zetten. Zeker in het onderwijs is het een interessante manier om studenten te boeien met nieuwe onderwerpen.

Projecten