Campus Techniek & ICT

P@CT

Cybersecurity is niet meer weg te denken uit de digitale wereld. Bijna dagelijks hebben bedrijven en consumenten te maken met cyberaanvallen, hackers en datalekken. In onze snel groeiende digitale economie is het belangrijk dat ondernemers veilig zaken kunnen doen en consumenten veilig gebruik kunnen maken van digitale diensten en producten. 

Wat doet P@CT
P@CT is een nieuw samenwerkingsverband van onderwijs, overheid en bedrijfsleven in de regio Den Haag die zich bezighoudt met cybersecurity. P@CT draagt bij aan het ontwikkelen van goede cyber mbo-opleidingen.

Duurzame samenwerking
P@CT zal in de komende jaren doorgroeien naar een duurzaam samenwerkingsplatform, dat deel uitmaakt van The Hague Security Delta, de netwerkorganisatie voor cybersecurity in de regio Den Haag. Dit versterkt de betrokkenheid bij vele andere regionale, nationale en internationale initiatieven. P@CT vormt de missing link naar het mbo.

Het belang
Studenten van nu zijn de mensen die onze cybersecurity in de toekomst moeten bewaken, dus in samenwerking met andere partijen wil ROC Mondriaan (aankomende) studenten enthousiast maken voor dit onderwerp. Binnen andere mbo-opleidingen willen zij meer aandacht besteden aan wat cybersecurity voor impact heeft op het werkveld in alle sectoren en studenten bewust laten worden van wat cybersecurity inhoudt. Zo organiseerde Cyber P@CT in samenwerking met Deloitte een cursus ethisch hacken. Studenten kregen een case waarin zij moesten ontdekken hoe er een hack heeft plaatsgevonden.

Samenwerkingspartners P@CT
P@CT werkt onder andere samen met: Gemeente Den Haag, The Hague Security Delta, ABN AMRO, Deloitte, Fortress Group, Institute for Financial Crime, i.s.m. Regionale Politie.

Projecten